FAQ’s

Wat moet ik mij precies voorstellen bij een magneetveld behandeling?

Een standaard magneet behandeling duurt 30 of 60 minuten en daarbij wordt je in een veld van ongeveer 200 zeer krachtige magneten gelegd. Alvorens ik de behandeling start test ik eerst de zwakke plekken in het lichaam middels kinesiologie (spiertesten) daardoor krijg ik meer inzicht en kan deze zwakke plekken direct behandelen met de magneten. De magneten zullen jouw eigen magnetisch veld gaan beïnvloeden en resetten. uit onderzoek is gebleken dat de magneten een grote invloed hebben op de ph waarde van het lichaam en deze geneutraliseerd wordtd tijdens een behandeling. Het is dus raadzaam om veel te drinken na afloop van een behandeling., om de afvalstoffen goed af te voeren. Een te hoge zuurgraad kan voor vele fysiek klachten zorgen. De magneetveld therapie wordt ingezet bij diverse klachten. Zie onze uitgebreide lijst en ervaringen van de behandelde cliënten.

Mag ik vòòr het ondergaan van een magneet veld behandeling eten of drinken?

Ik adviseer iedereen die een magneetveld behandeling wil ondergaan om minimaal 1 uur van te voren niet te te eten en alleen water of thee te drinken en koffie of alcohol eveneens te vermijden.

Waar bestaan de therapeutische magneten uit?

De magneten zijn gepolijst en natuurlijk van oorsprong. Ze bestaan uit Magnetiet en Hematiet en niet magnetisch gemaakt door kunstmatige processen.

Kan ik mijn kleding aan houden tijdens een magneetveld behandeling?

Jazeker, de kleding kan gewoon aan gehouden worden. De magneten zijn zo sterk dat de velden dwars door de kleding heen gaan en het resultaat is hetzelfde als dat het op de blote huid aangebracht zou worden.

Ik ben zwanger, mag ik een behandeling ondergaan?

Er zijn geen bijwerkingen bekend maar uit voorzorg behandel ik geen vrouwen die zwanger zijn.

Zijn de magneetveld behandelingen ook geschikt voor kinderen?

Ik behandel kinderen vanaf 12 jaar en dan ook alleen indien zij dit zelf willen en uitsluitend in de aanwezigheid van een ouder.

Worden de magneetveld behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, helaas worden deze behandelingen niet vergoed door de verzekeraar.

Verkoopt u de therapeutische magneten ook?

Ja, ik verkoop de therapeutische magneten in sets van 2 (4 stuks) en geef daarbij uitgebreide uitleg hoe deze zelf thuis te gebruiken. Met een set van 4 magneten kunt u zelf uw energie verhogen, de aura en de chakra's schoon te maken en inzetten bij hoofdpijn, slapeloosheid of overige klachten. In de webshop zijn ook magneten te koop die op lokale pijnplekken gezet kunnen worden. In combinatie met de warmtepleisters is dit vaak een snelle oplossing voor pijnlijke spieren als je snel weer op de been wil zijn.

Hoe lang bestaat magneetveld therapie?

Magneet behandelingen bestaan al duizenden jaren. De natuurlijke kracht van de magneet om het zelfhelend vermogen te ondersteunen werd vele eeuwen geleden al gebruikt in Egypte, India, Griekenland, China en Japan tegen allerlei kwalen. Men voelt onbewust aan dat dit erg gezond is. De wetenschap is nu druk bezig om de geheimen van magneet therapie te verklaren.

Wat leer ik tijdens een workshop?

Tijdens een workshop leer ik je hoe je zelf jouw eigen lichaam kunt behandelen met een set van 2 magneten (vier stuks) en een extra magneet om spanning te ontladen of juist van energie te voorzien. Je leert o.a ook hoe je de chakra's kunt reinigen en hoe je de magneten in kunt zetten om jouw aura te reinigen. Ook wordt er tijdens de workshop aandacht gegeven hoe je de magneten in kunt zetten bij het los laten van vervelende emoties en gevoelens.

Waarom adviseert u magneetveld therapie?

Het magnetisch veld van de aarde is tegenwoordig zeer verzwakt. Daarbij komt ook nog eens dat de moderne mens die continue in verbinding staat met allerlei apparatuur die voor enorme elektro smog zorgen. Denk aan computers, de gsm, magnetrons, televisies, zendmast apparatuur etc. Al deze apparaten verzwakken het magnetisch veld van de mens meer en meer. Een zwak magnetisch veld zorgt voor lichamelijke klachten. Te denken aan slapeloosheid, hoofdpijn of o.a. spierklachten. Een magneetveld behandeling zorgt er voor dat het energie- evenwicht van het magnetisch veld wordt hersteld. Dit kan voor meer ontspanning of meer energie zorgen.Daarnaast heeft de magneet therapie ook een goede invloed op de zuurgraad van het lichaam. Deze wordt tijdens een behandeling geneutraliseerd indien de zuurgraad te hoog is. Een te hoge zuurgraad zorgt voor veel fysieke klachten. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt door de magneet veld behandeling gestimuleerd. Klachten kunnen hierdoor verminderen of zelf verdwijnen.

Waarom moet ik veel water drinken na een magneetveld behandeling?

Het is heel belangrijk om veel water te drinken na een magneetveld behandeling aangezien er veel afvalstoffen vrij komen tijdens een behandeling, de zuurgraad wordt namelijk o.a. door de magneet behandeling geneutraliseerd. Deze afvalstoffen worden beter afgevoerd door flink veel water te drinken na een behandeling.

Zijn er bijwerkingen bekend?

Er zijn geen bijwerkingen bekend. Het kan wel zo zijn dat er meer dorst is na een behandeling. De oorzaak daarvan is dat er afvalstoffen vrij komen door de werking van de magneten op het lichaam en de organen. Ik adviseer u veel water te drinken na een behandeling zodat de afvalstoffen zo snel mogelijk afgevoerd kunnen worden. Tijdens de behandeling kunnen wel diverse sensaties ervaren worden van tintelingen, licht gevoel in het hoofd, prikkels of het gevoel dat het bloed beter gaat stromen.

Hoe gebruik ik de warmte pleister in combinatie met de therapeutische magneet?

Verwijder de beschermlaag van de pleister en plak de magneet met de zilveren kant op de pleister. De donkere kant van de magneet komt op deze wijze op de huid te zitten. Laat de pleister maximaal 3 uur zitten. Elk warmte product kan irritaties veroorzaken en vooral als de huid heel dun is of snel of overgevoelig is. Ons advies is om bij de pleister te verwijderen indien deze te warm aanvoelt. Gebruik de pleister niet tijdens het slapen. Plaats de pleister ook niet aan de binnenkant van de elleboog of knie, de huid is daar extra gevoelig en kan het effect van een brandwond veroorzaken. Indien u twijfelt of uw huid geschikt is voor deze warmte pleister, probeer het dan eerst uit met een heel klein stukje. Wij raden ouderen met een zeer dunnen huid of in combinatie met huidverdunnende producten het gebruik van de warmte pleisters af. Voor diegene die de warmte pleisters goed kunnen verdragen is de kans dat de pijn verdwijnt zeer groot. De magneet die meegeleverd wordt is herbruikbaar. De warmte pleisters zijn in onze webshop los bij te bestellen.

Ik heb een pacemaker, mag ik een behandeling ondergaan?

Nee, ik behandel geen dragers van pacemakers aangezien de magneten een storende werking kunnen hebben op de pacemaker.

Ik heb een ijzeren pin in mijn been, mag ik dan een behandeling ondergaan?

Nee, ik behandel geen personen die ijzeren pinnen hebben in hun lichaam. De magneten zouden de pinnen kunnen doen bewegen of verplaatsen en dit risico wil ik volledig uitsluiten.

Behandelt u ook mensen die een chemokuur of bestralingen ondergaan?

Nee, indien men een chemokuur of bestralingen ondergaat dan is een behandeling met magneten uitgesloten.

Kan ik na afloop van de behandeling bij u pinnen?

U kunt na afloop contant betalen of via ideal. Pinnen via een pinapparaat is echter niet mogelijk.